Bra guide för att byta till LED lysrör

Eftersom det under 2023 blir en utfasning av traditionella lysrör, så kan det vara en god idé att byta till LED lysrör. Om du vill veta hur du på enklast vis ska byta ut de lysrör du har idag mot led lysrör, så har vi här en liten guide över detta.

Välj rätt LED lysrör

Första steget är att kolla vad du har för lysrör idag så att du kan byta ut det mot rätt sorts led lysrör. De flesta armaturer går att ha lysrör med led. Du kan så klart även välja att köpa en ny armatur med om du vill.

Dags att byta

När du väl har köpt hem rätt sorts lysrör, så är det dags att byta. Det är inte så svårt:

  • Bryt strömmen

Du bör se till att stänga av strömmen till belysningen innan du ska byta. Det är för din egen säkerhet.

  • Ta bort det gamla lysröret

Om du haft på det gamla lysröret, låt det svalna av. Sedan så kan du vrida försiktigt och dra det bort från armaturen

  • Installera LED-lysröret

För att installera LED-lysröret, sätt in det i armaturen och vrid det tills det sitter på plats. Se till att kontakten är säker och stabil.

Efter dessa steg så kan du sätta på strömmen igen och kontrollera att allt fungerar som det ska.

Fördelar med att byta till LED lysrör

Att byta till lysrör med LED, det är bra för miljön och för din plånbok. Bland annat är det så att led lysrör, de har en längre livslängd än vanliga lysrör. Dessutom är de energieffektiva. De förbrukar bra mycket mindre energi än de gamla, traditionella lysrören. LED lysrör innehåller inte heller några miljöfarliga ämnen som kvicksilver. Sedan är det så att LED lysrör, de är hållbara. Det tack vare att de är tillverkade i en tålig plast istället för glas som de tidigare lysrören.